Vesti

Centralna proslava Božića na KiM u Prizrenu

Centralna proslava Božića na Kosovu i Metohiji održaće se u Prizrenu. U Hramu Sv. Đorđa liturgiju će služiti episkop raško-prizrenski Teodosije sa sveštenstvom Eparhije.

Božićna proslava počeće na Badnji dan, 6. januara, u 16:00 sati kada će u hramu Sv. velikomučenika Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici početi praznična večernja služba. Nakon toga vladika Teodosije će nalagati badnjak ispred hrama uz učešće sveštenstva i vernika. Na dan najradosnijeg hrišćanskog praznika svetu arhijerejsku liturgiju vladika Teodosije će sa sveštenstvom Eparhije služiti u hramu Sv. Đorđa u Prizrenu. Božićna liturgija će početi u 8:30. Nakon svete liturgije, koja će trajati dva sata, biće priređeno posluženje za vernike. U manastiru Visoki Dečani sveta liturgija će biti služena drugog dana Božića, u subotu, kada se praznuje Sabor presvete Bogorodice. Episkop Teodosije će služiti liturgiju koja će početi u 8:00 sati.   Trećeg dana Božića, na dan Svetog prvomučenika Stefana, episkop Teodosije će svetu liturgiju služiti u manastiru Gračanica.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017