Vesti

Medicinari upozorili na rad bez telefona

Zaposleni u Domu zdravlja Gračanica izveli su ispred Službe za hitnu medicinsku pomoć u Lapljem Selu performans kako bi upozorili na 100-ti dan rada bez fiksnih i mobilnih telefona.

Radnici su apelujući da se problem prekinutih veza što pre reši simbolično sremili 100 pisama sa istovetnim tekstom na srpskom i engleskom jeziku, koja su potom poslali na isto toliko adresa. Pisma su upućena Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, Srpskom lekarskom društvu, EULEKS-u, KFOR-u, OEBS-u, UNMIK-u, UNICEF-u, Ministarstvu za telekomunikacije Srbije, Telekomu Srbije, brojnim ambasadama stranih zemalja u Srbiji, kao i organizacijama koje se bave problematikom ljudskih prava. Pisma, na kojima je ispisan natpis SOS, je u Pošti PTT-a Srbije u Lapljem Selu predao načelnik Službe za hitnu medicinsku pomoć dr Saša Mirić, u pratnji dežurne ekipe. Na putu do Pošte na sanitetskim vozilima bile su aktivirane sirene и uključena rotaciona svetla. U poslatim pismima se ističe da je 26. septembra 2010. godine Kosovska agencija za telekomunikacije nasilno isključila fiksne i mobilne telefone Službi za hitnu medicinsku pomoć Doma zdravlja u Gračanici. Za sto dana jedan ljudski život je izgubljen, više desetina je spašeno u poslednji čas i zato je Hitnoj pomoći u Gračanici potrebna hitna pomoć, navodi se, između ostalog, u pismu.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017