Vesti

Za sever Kosova specijalna jedinica EULEKS-a

Portparol EULEKS-a, Hans Kristijan Klasing, izjavio je da je EULEKS formirao specijalnu policijsku jedinicu zaduženu za sever Kosova.

Klasing je u izjavi Tanjugu rekao da je, i ako je jedinica formirana u novembru, još uvek u toku regrutovanje ljudi koji će raditi u njoj. “Povod za formiranje ove jedinice bila je potreba za borbu protiv organizovanog kriminala, posebno na severu Kosova’, rekao je on. Portparol EULEKS-a je naglasio da su u rad jedinice, koja broji dvadesetak osoba, pored policajaca, uključeni tužioci i carinici i da je ideja da na rešavanju teških krivičnih dela rade profesionalci. On je rekao da imaju eksperte obučene za borbu protiv pranja novca, a da će fokus biti i na borbi protiv trgovine narkoticima i ljudima. Klasing je kazao da je ova jedinica operativna, ali da očekuju da im se pridruži još nekoliko ljudi. Zbog interesa istrage on nije precizirao na kojim slučajevima jedinica radi, ali je kazao da rade na nekoliko kriminalnih slučajeva iz oblasti koje je pomenuo. Portparol EULEKS-a je dodao da specijalna policijska jedinica EU sarađuje sa lokalnom policijom, a da zadatke dobija od EULEKS-ovog tužilaštva.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017