Vesti

Velika očekivanja političara sa Kosova u 2011. godini

Politički predstavnici Srba sa Kosova u 2011. godini očekuju nastavak ulaganja u oblasti kapitalnih investicija i usvajanje izveštaja Dika Martija u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope.

Ministar za Kosovo i Metohiju, Goran Bogadnović, kazao je za Kontakt Plus radio da će ministarstvo nastaviti sa kapitalnim ulaganjanjima, ali i adekvatnom socijalnom politikom tokom ove godine. ’Godina iza nas bila jako teška, mi smo sa našim skromnim bužetom uspeli da pokrijemo celu teritoriju Kosova i Metohije i onaj najugroženiji deo stanovništva. Oko 3200 domaćinstava dobilo je jednokratnu pomoć kako bi mogli da provedu praznike sa svojom porodicom na najbolji mogući način’, kazao je Bogdanović. Predsednik SNV-a severnog Kosova, Milan Ivanović, za Kontakt Plus ističe da očekuje još jednu tešku godinu, ali i otkrivanje istine o kosovskim Srbima koju je specijalni izvestilac Saveta Evrope Dik Marti započeo. ’Očekujem i da će se ova vlast koja nije bila nacionalna i odgovorna promeniti, da će ova godina biti izborna godina i da će se novi sastav vlasti ponašati odgovornije, nacionalnije i ozbiljnije kada je reč o rešavanju problema Kosova i Metohije’, kazao je Ivanović.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017