Vesti

J. Krasnići: Moguće odlaganje razgovora

Vršilac dužnosti predsednika Kosova Jakup Krasnići nije odbacio mogućnost da će izveštaj specijalnog izvestioca Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) Dika Martija o trgovini organima na Kosovu odložiti početak dijaloga Beograda i Prištine.

Krasnići je u intervjuu za današnju Koha Ditore istakao da je potrebno da vlasti na Kosovu razjasne svoju poziciju o navodima iznetim u izveštaju, u kojem se ljudi iz najviših političkih krugova na Kosovu, uključujući i premijera, optužuju za trgovinu organima i druga krivična dela. On je Evropsku uniju (EU) i PSSE pozvao da takođe doprinesu razjašnjenju situacije. ’Mi smo takođe zainteresovani da se pronađu oni koji su bili uključeni u takav nivo organizovanog kriminala’, rekao je Krasnići.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017