Vesti

KPS: Uhapšeno 12 osoba

Kosovska policija je saopštila da je uhapsila 12 osoba u vezi sa ubistvom jedne i ranjavanjem dve osobe u selu Banja, kod Mališeva.

  Portparol Kosovske policijske službe za region Prizrena, Hazir Beriša, potvrdio je u izjavi za KIM radio da je povodom oružanog sukoba u Mališevu uhapšeno 12 osoba i da im je određen pritvor od 48 sati. Prištinski list Kohditore prenosi da je većina uhapšenih iz okoline Mališeva, bliskih bivšem predsedniku opštine Mališevo Gani Krasnićiju, koji je na izborima 12.  decembra bio kandidat pokreta ’Samoopredeljenje’.   Mediji prenose da je ubijen Skender Ljimaj i to u prisustvu troje dece, dok su ranjeni njegov brat i bratanac Azem i Ilir Ljimaj. Svedoci incidenta tvrde da je 15 osoba ušlo u restoran i počelo da tuče okupljene, a zatim i da puca. Posle incidenta oglasio se i pokret Samoopredeljenje,  zatraživši da se događaj ne politizuje, jer se radi o teško krivičnom delu sa tragičnim posledicama za porodice ubijenog i ranjenih.  

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017