Vesti

S. Petrović: Bojkotom gube Srbi

Predsednik Samostalne liberalne stranke (SLS) Slobodan Petrović ocenio je da bi izostankom predstavnika Srba u Vladi Kosova najviše izgubila upravo srpska zajednica.

Mi ne moramo da budemo u Vladi Kosova, ali samo učestvovanjem možemo da rešavamo probleme srpske zajednice koji se tiču njenog opstanka na Kosovu, rekao je Petrović u izjavi FoNet-u. Petrović je naveo da još nema zvaničnih rezultata kosovskih parlamentarnih izbora, zbog ponavljanja glasanja na dvadesetak biračkih mesta. Prema njegovim rečima, konačni rezultati izbora biće 20. januara, a potom će se već voditi ozbiljni razgovori o formiranju Vlade Kosova. “U tim razgovorima će učestvovati i SLS’, naglasio je Petrović. Upitan o izveštaju o trgovini organima izvestioca Saveta Evrope Dika Martija u kojem su iznete optužbe na račun bivšeg kosovskog premijera Hašima Tačija, Petrović je rekao da su to ozbiljni navodi, čiju bi istinitost trebalo da ispitaju relevantni istražni organi. ’Ta istraga može da traje godinu-dve. A stvarni život je realnost i on ne može da čeka’, ocenio je Petrović. ’Mi u potpunosti podržavamo stav predsednika Srbije Borisa Tadića, i pridržavaćemo se njega, da treba razgovarati i sa Tačijem, sve dok istraga ne dokaže da su optužbe tačne’, zaključio je Petrović.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017