Vesti

G. Mikić: Prioritet u 2011. godini biće zapošljavanje mladih

„Decentralizacijom je poboljšan životni standard stanovnika opštine Ranilug, a prioriteti u 2011. godini biće infrastruktura i zapošljavanje mladih“, kazao je gradonačelnik opštine Ranilug, Gradimir Mikić.

Mikić je za emisijiu „Trougao“ na KIM radiju kazao da je od početka rada nove opštine dosta toga urađeno na polju infrastrukture, školstva, zdravstva i sporta. „Mi smo jedina opština koja za svako novorođeno dete daje novčanu pomoć, a s obzirom da smo u 2010. godini imali najmanji budžet pokušali smo da ona sredstva koja imamo preusmerimo za potrebe građana“, kazao je Mikić. Govoreći o problema opštine Ranilug, Mikić je istakao nezaposlenost kao najveći problem. „Procenat nezaposlenosti smanjićemo otvaranjem novih radnih mesta. Uskoro će biti otvaren rekreativno-banjski centar i fabrika za preradu paprike i kiselog kupusa tako da očekujemo da će se broj nezaposlenih smanjiti“, dodao je Mikić. Mikić je rekao da je opština Ranilug usvojila budžet za 2011. godinu. Prema njegovim rečima, budžet iznosi 843 hiljade evra i biće „donaćinski“ raspoređen. „U vezi budžeta konsultovani su i građani. Pokušali smo da taj budžet bude transparentniji i da što više ljudi bude uključeno kako bi se napravio dobar plan raspodele“, kaže Mikić. Decentralizacijom je, po mišljenju gradonačelnika opštine Ranilug, poboljšan životni standard stanovnika. „Ne mogu se svi problemi rešiti odjednom. Mi smo delimično poboljšali infrastrukturu i zaposlili određeni broj ljudi, a najvažnije je to što smo u njima probudili nadu“, zaključuje Mikić.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017