Vesti

Gračanica: Noć protekla mirno

Repriza novogodišnje noći je u regionu Gračanice proktekla mirno. U KPS-u kažu da incidenata nije bilo, a u Službi hitne menicinske pomoći bilo je nekoliko intervencija.

Zamenik komandira policijske stanice u Gračanici, Rama Krueziju, za KIM radio je kazao da u stanici policije nije zabeležen nijedan incident. “Sve je proteko u najboljem redu, nije bilo saobraćanih udesa a nemamo inforaciju da je neko povređen pirotehničkim sredstvima’, kazao je Krueziju. Dežurni lekar Službe hitne medicinske pomoći u Lapljem Selu dr Milica Marković, za KIM radio je kazala da je protekla noć bila bez većih intervencija. “U protekloj noći bilo je sedam intervencija, od toga jedna na terenu a ostale u ambulanti Službe’, rekla je dr Marković. Ona je istakla da će za vreme praznika dežurati ambulanta u Gračanici i ambulanta u okviru Služba za hitnu medicinsku pomoć u Lapljem Selu. Ambulanta u Gračanici radiće od 07-20 časova za preglede, a od 20-07 za hitne slučajeve. Služba za hitnu medicinsku pomoć radi od 00-24 časa. Prema odredbama Zakona o državnim praznicima u Republici Srbiji prvi, drugi i treći januar su neradni dani.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017