Vesti

CIK: Konačni rezultati izbora 4. januara

Od ukupno 760 biračkih mesta, na kojima se glasalo 12. decembra kada su se na Kosovu održali parlamentarni izbori, izbrojani su glasovi sa 543 mesta, saopšteno je iz CIK-a.

Završetak prebrojavanja u Centralnoj izbornoj komisiji očekuju do 4. januara, prenosi Kosovapress. Izveštaj o procesu prebrojavanja glasova predstavio je predsednik Centra za prebrojavanje glasova pri CIK-u, Burim Ahmetaj, koji je kazao da na 217 mesta prebrojavanje nije završeno. Centralna izborna komisija je saopštila da su uslovni listići sa 6 biračkih mesta izostavljeni iz brojanja zbog nepoštovanja procedure glasanja. Kako se navodi uslovni listići na ovim biračkim mestima nisu bili u kovertama.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017