Vesti

Patrijarh građanima Srbije poželeo mir i slogu

Patrijarh srpski Irinej poželeo je građanima Srbije mir, jedinstvo i ljubav u Novoj godini i da svoj život učine bezbrižnijim.

’Poželeo bih, ono što je svima nama najpotrebnije, a to su mir, sloga jedinstvo i da ova naša otadžbina uđe u jedno mirno pristanište’, rekao je patrijarh Irinej u novogodišnjoj poruci građanima Srbije, preneo je RTS. Patrijarh je poželeo svima da mogu slobodno da rade, da svoj život učine bezbrižnijim i da manje brinu o svojoj egzistenciji. ’Građani treba da unesu neku lepotu i draž u život, a to sve sa blagoslovom božjim, jer nam je potreban u ovom vremenu’, kazao je patrijarh.  Patrijarh Irinej je poručio da bi njegova želja bila da građani Srbije u narednoj godini krenu u bolju i malo sigurniju budućnost, prenosi Tanjug.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017