Vesti

G. Bogdanović: Naredna godina biće teška

Ministar za Kosovo Goran Bogdanović izjavio je da će sledeća godina biti teška, jer Srbiji predstoje pregovori sa predstavnicima Prištine o Kosovu.

“Moramo zajednički upregnuti sve snage da nam bude bolje’, rekao je Bogdanović u izjavi FoNetu. On je podsetio da je 2010. godina obeležena teškom ekonomskom situacijom i nastojanjem vlade da reši pitanje Kosova. Bogdanović je Srbima na Kosovu poručio da je potrebno zaboraviti nejedinstvo i svađe, ’jer samo jedinstveni možemo rešiti probleme koji sve nas opterećuju’. “Ne treba svi da mislimo isto, ali svi koji različito mislimo, a siguran sam da imamo isti cilj, ne bi trebalo da se sukobljavamo’, izjavio je minister za Kosovo i Metrohiju. Bogdanović je svim građanima Srbije poželeo puno zdravlja, sreće i uspeha u 2011. godini.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018