Vesti

Gračanica: Računari, školski pribor i novogodišnji paketići

Gradonačelnik novoformirane opštine Gračanica, Bojan Stojanović uručio je danas računare učenicima nižih razreda osnovnih škola.

Stojanović je u opštini Gračanica uručio 7 računara učenicima iz socijalno ugruženih porodica. “Pored računara učenici će dobiti  školski pribor i novogodišnje paketiće. Ove godine je ukupno podeljeno 20 računara, sa akcijom nastavljamo i u narednoj godini’, kazao je Stojanović. Stojanović je čestitao učenicima novogodišnje i božićne praznike, poručivši da računare koriste na pravi način, da preko njih uče, ali i da ponekad kroz igru pronađu malo razonode. Pored dodele računara učenicima iz socijalno ugroženih porodica, opština Gračanica dodelila je novogodišnje paketiće deci iz romske zajednice koji žive u Gračanici.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018