Vesti

Za SO Štrpce 2010. godina uspešna

Poslednjeg radnog dana u opštini Štrpce održana je svečana sednica Skupštine opštine i zajednički sastanak sa radnicima opštine. Gradonačelnik Bratislav Nikolić godinu na izmaku ocenjuje kao veoma uspešnu.

Predsedavajući svečanom sednicom dr Dejan Mrđinac istakao je da je Skupština kao zakonodavno telo u 2010. godini doprinela funkcionalnijem radu izvršne vlasti. Prema njegovim rečima, konstituisanjem SO Štrpce građani su konačno dobili ozbiljno telo koje je pokazalo da je radilo u njihovom interesu. Konstatovano je da je ono što je krasilo rad Skupštine jedinstvo sa kojim bi trebalo da se nastavi u 2011. godini. Gradonačelnik Bratislav Nikolić je obraćajući se odbornicima, kasnije i radnicima opštine, kazao da je opština Štrpce postala primer dobrog i kvalitetnog rada u službi građana. „2010. godina je bila veoma uspešna za opštinu Štrpce. Naša opština danas je veliko gradilište i sa dobrim radom nastavićeno i u Novoj godini’, poručio je NIkolić. Nikolić je u ime rukovodstva opštine Štrpce građanima čestitao Novu 2011. godinu i Božić, poželevši im puno zdravlja i uspeha. Zaposlenima u opštini je preneo odluku da povodom predstojećih praznika imati produženi praznični odmor od 10 dana.    

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018