Vesti

R. Trajković: Izbore obeležile manipulacije sestrinskih stranaka

“Sa strankom Hašima Tačija u Vladu sigurno neće ući neko ko je odgovoran”, kaže predstavnica Jedinstvene srpske liste Rada Trajković.

“Ovaj izborni proces je obeležila neverovatna manipulacija od strane “sestrinskih stranaka’, mislim na stranku Hašima Tačija i Samostalnu liberalnu stranku. Takođe znamo da još nemamo ni konačne rezultate’, kazala je Trajkovićeva. Istakla je, da je priča da JSL pregovara o ulasku u Vladu neprimerena. “Svi mi znamo da izbori treba da se ponove 9. januara. Mi još nemamo izborne rezultate, znamo i da se nisu otvarali uslovni glasovi i sve to ustvari pokazuje da mi nemamo konačne rezultate. Tako da bilo koja priča da JSL pregovara sa bilo kim o ulasku u Vladu je neprimerena i ne stoji. Ali ono što siguno znam i što jeste naš tvrd stav jeste da sa strankom gospodina Tačija u Vladu neće ući sigurno niko ko je odgovoran’, naglasila je Trajkovićeva.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018