Vesti

S. Petrović čestitao Novu godinu građanima Kosova

Predsednik Samostalne Liberalne stranke Slobodan Petrović čestitao je građanima Kosova Novu 2011. godinu i poželeo im puno uspeha u njoj.

“Kao predsednik Samostalne liberalne stranke, koja je zadobila vaše nepodeljeno poverenje na nedavno održanim izborima, koristim i ovu priliku da vam se, uoči predstojećih praznika, još jednom zahvalim na velikoj podršci i ukazanom poverenju’, naveo je Petrović. U čestitki se dalje navodi da su liberali često bili nepopularni, ali da je to zato što se “politika liberala ne temelji na popularnosti, već odgovornosti’. “Da bi smo imali dostojanstven, bogat i bezbedan život biće potrebno još mnogo zajedničkog truda i rada. Drugim rečima, samo u našim zaposlenim rukama naša budućnost je sigurna. Duboko verujem da će 2011. biti godina pozitivnih promena i da ćemo imati puno upošljenih ruku. U to ime svima vama želim puno uspeha u novoj godini, sa željom da predstojeće novogodišnje i Božićne praznike provedete u miru i blagostanju’, poručio je Petrović.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018