Vesti

M. Ivanović: Iza nas teška godina

Predsednik Srpskog nacionalnog veća (SNV) Milan Ivanović ocenjuje da je 2010. godina bila vrlo teška, kako u ekonomskom tako i u političkom smislu.

Ivanović je na konferenciji za novinare istakao da  2010. karakteriše pogoršanje stanja kada je u pitanju koalicija na vlasti, okupljena oko Demokratske stranke(DS) i predsednika Srbije Borisa Tadića. Prema njegovim rečima to se posebno ogleda u vidu loše ekonomske politike, nezaposlenosti, a posebno kada je u pitanju politika prema Kosovu i Metohiji. Ivanović je kazao da je i u Kosovskoj Mitrovici situacija bila slična obzirom da je do skora na vlasti u gradu bila koalicija okupljena oko DS. On je kazao da se nada da će se se dolaskom na vlast Srpske napredne stranke (SNS) i Demokratske stranke Srbije (DSS) stvari promeniti nabolje. “Nadamo se da se sa ovom novom znatno ozbiljnijom i odgovornijom kolacijom između DSS i SNS stiču uslovi za poboljšanje situacije. Svakako bi koalicija bila jača da je tu i SNV, ali u odnosu na njihovu stranačku izraženu politiku prema Kosovu ipak možemo da se nadamo nekakvim promenama’, rekao je on. Ivanović je istakao da optimizam vraća izveštaj specijalnog izvestioca Saveta Evrope  Dika Martija u kome su, kako je rekao, apostrofirani krivci za zločine na Kosovu i Metohiji sa idejnim vođom Hašimom Tačijem.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018