Vesti

Zimski raspust počinje sutra

Prvo polugodište za učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji završava se danas. Prvi nastavni dan u drugom polugodištu biće ponedeljak, 17. januar.

Načelnik školske uprave Ministarstva prosvete Republike Srbije, Predrag Stojčetović, za KIM radio je kazao da su đaci od sutra na dvonedeljnom zimskom raspustu. “Prema kalendaru rada zimski raspust trajaće do 17. januara, kada počinje drugo polugodište’, kazao je Stojčetović. Stojčetović je učenicima osnovnih i srednjih škola poželeo srećne novogodišnje i božićne praznike. Prema kalendaru rada za učenike osmog razreda drugo polugodište završava se 27. maja 2011. godine, odnosno 10. juna za učenike od prvog do sedmog razreda. Maturanti gimnazija raspuštaju se 20. maja, učenici završnih razreda trogodišnjih i četvorogodišnjih stručnih škola 27. maja, a ostali srednjoškolci na letnji raspust odlaze 17. juna.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018