Vesti

B. Pacoli: Vratiću sve Srbe na Kosovo

Lider Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli izjavio je da će u novoj kosovskoj vlasti tražiti mesto predsednika države i da će na Kosovo vratiti sve Srbe.

’Vratiću na Kosovo sve Srbe. Kosovo mora biti multietničko i ono će samo kao takvo biti zanimljivo za strana ulaganja.   Moramo mnogo da uložimo u ekonomiju, ali i u vladavinu zakona, koji mora biti jednak za sve’, rekao je Pacoli u intervjuu ’Politici’. Pacoli je kazao da bi voleo da sever Kosova bude slobodna ekonomska zona, u koju bi jaki investitori ulagali. ’Planiramo da se uloži veliki kapital, gde bi za početak bilo otvoreno najmanje dve do tri hiljade radnih mesta. Sever bi imao ekonomsku autonomiju’, rekao je Pacoli. On je istakao da bez dobijanja mesta šefa države neće ući u koaliciju i da će tražiti i ministarstva ekonomije, zdravlja i najmanje još jedno. Na pitanje da li to znači da će kao predsednik Kosova krivično goniti i Hašima Tačija, ako se pokažu tačnim navodi Dika Martija, Pacoli je odgovorio da će zakon biti jednak za sve i niko ne može da bude iznad zakona. Pacoli je rakao da puno očekuje od razgovora Beograda i Prištine, ali ’Beograd mora da prihvati realnost da je Kosovo država’ i da ’sa priznavanjem ne treba više odugovlačiti’. ’U planu mi je da izgradim i Prištinu i Gračanicu, da povežem Beograd, železnički i drumski sa Dečanima, Peći, Uroševcem, za dobrobit svih građana koji žive na Kosovu’, rekao je Pacoli. Pacoli je na nedavnim izborima na Kosovu osvojio 7, 1 odsto glasova i zauzeo peto mesto i može da postavlja koalicione uslove, preneo je Tanjug.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018