Vesti

Opština Gračanica-godišnjica od osnivanja

Opština Gračanica danas obeležava prvu godišnjicu od osnivanja. Rukovodstvo lokalne samouprave poručuje da će nastaviti da ulaže u infrastrukturu i da radi na smanjenju nazaposlenosti.

Govoreći o postignutim rezultatima u proteklih godinu dana, gradonačenik Gračanice Bojan Stojanović kazao je za KIM radio da je najponosniji što su, bez obzira na određene zastoje u prenosu nadležnosti, uspeli da naprave “funkcionalan mehanizam za praktičnu primenu politika u službi građana’. “Evidentirali smo potrebe svih sredina koje pripadaju opštini, napravili akcioni plan i krenuli sa implementacijom oko 70 projekata’, rekao je Stojanović. “Naše ambicije su velike i sve ono sto se događalo u predhodnoj godini pokazuju da znamo put i način kako da ih ostvarimo’, dodao je on. Stojanović je u izjavi KIM radiju naglasio da su ključni razlozi za napredak razvoj i ulaganja u komunalnu i putnu infrastrukturu sa kojim će se, kako je kazao, nastaviti i u narednom periodu. Prema njegovim rečima, stub opštine jeste ekonomski stabilan i nezavistan pojedinac, pa će i prioritet za narednu godinu biti zapošljavanje. “Upravo radimo na planiranju ruralnog razvoja, gde želimo da mladima damo šansu da žive od svog rada, tako što će proizvoditi mleko, meso sir i svega ostalog što može da se proizvede na selu.   Sa stručnjacima iz oblasti poljoprivrede već u maju napravićemo ozbilju strategiju, od juna meseca krenuti sa implementacijom a od septembra 2011. godine već će se videti i prvi rezultati’, obećava gradonačelnik.  Stojanović je kazao da je u budžetu opštine za narednu godinu izdvojeno oko 4 miliona evra, od čega je za kapitalne investicije izdvojeno 1, 3 miliona evra. “Očekujemo grantove od strane vlade, određene investicije iz Ministarstva za zajednice i povratak i lokalnu saomoupravu, a takođe i od strane Međunarodne zajednice’, kazao je Stojanović. Gradonačelnik Bojan Stojanović, kaže da će prva godišnjica decentralizovane opštine Gračanica svečano biti obležena večeras sa građanima, radnicima, prijateljima i partnerima opštine.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018