Vesti

Liberali spremni na koaliciju sa Tačijem?

Kosovski liberali Slobodana Petrovića spremni za koaliciju sa partijom Hašima Tačija. “Novi savez zasnovan na evropskim vrednostima. Niko nije kriv dok se ne dokaže suprotno”, rekao Petrović.

Demokratska partija Kosova Hašima Tačija dobila je prvog koalicionog partnera, Samostalnu liberalnu stranku Slobodana Petrovića, koji je rekao da je njegova partija spremna da nastavi saradnju sa dosadašnjim partnerima ’zasnovanu na evropskim vrednostima’, prenosi RTS. ’Dobro iskustvo koje smo imali u prošlom mandatu u kosovskim institucijama i partijama koje su bile na vlasti pomoći će nam pri odluci da budemo deo buduće vlade. Verujem da imamo sve razloge da prihvatimo da budemo deo buduće vlade Kosova’, rekao je Petrović albanskom servisu Bi-Bi-Sija, čiju izjavu prenosi RTS. Tačijeva stranka već više od dve sedmice pokušava da pronađe koalicione partnere za sastav nove kosovske vlade, ali za sada nijedna od ključnih albanskih stranaka nije prihvatila da stupi u savez sa kosovskim demokratama, pre svega zbog ozbiljnih problema koji su pratili glasanje 12. decembra. Komentarišući izveštaj specijalnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija, u kojem je Tačija optužio da je šef mafije, koja kontroliše trgovinu drogom, belim robljem i oružjem na Kosovu, te da je ta grupa bila uključena u krađu organa otetih Srba, Petrović je rekao da su ’svi nevini dok se ne dokaže  drugačije’.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018