Vesti

Zbog povećane potrošnje struje mogući kvarovi

Kosovska elektro korporacija poziva stanovništvo na štednju električne energije.

KEK saopštava da je u poslednja dva dana, usled hladnog vremena, naglo povećana potrošnja električne energije. Povećana potrošnja se naročito primećuje u Prištini zbog nedostatka grejanja iz toplane Termokos. “Upotreba električne energije za grejanje stvara poteškoće u snabdevanju električnom energijom na teritoriji Kosova i dovodi u opasnost energetske kapacitete.   Potražnja u vreme velike potrošnje prelazi 1100 megavat/sati. Samo u Prištini u protekla dva dana povećanje je dostiglo 25 posto više u poređenju sa prethodnim danima’, navodi se u saopštenju KEK-a dostavljenom KIM radiju. Kosovska elektro korporacija upozorava da, ukoliko se ovako nastavi, preti opasnost od šteta zbog nekontrolisanog trošenja električne energije. “U ovom stanju EKK d. d. apeluje na potrošače da maksimalno štede električnu energiju ili da koriste druge vidove grejanja’. Korporacija takođe apeluje na stanovništvo da uredno izmiruju svoje obaveze prema Termokosu kako bi ovo javno preduzeće moglo da funkcioniše u ovim hladnim danima i kako bi se olakšalo snabdevanje električnom energijom.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018