Vesti

Kulturno-administrativni centar u Ranilugu

U Ranilugu je danas otvoren Kulturno-administrativni centar u kojem će biti smeštena i zgrada SO Kosovska Kamenica.

Centar je otvorio pomoćnik ministra za Kosovo i Metohiju Dragan Petković, koji je tom prilikom istakao da će “Vlada Srbije nastaviti sa jačanjem državnih institucija u pokrajini’. “Prioritet Ministarstva za Kosovo i Metohiju je izgradnja infrastrukture i ekonomski razvoj srpskih sredina’, rekao je Petković, naglasivši da je sve što je bilo planirano od projekata za ovu godinu urađeno i završeno. On je kazao da će Ministarstvo za Kosovo i Metohiju i u sledećoj godini nastaviti sa realizacijom plana ekonomskog oporavka i razvoja srpskih sredina na Kosovu, kako bi obezbedilo održiv opstanak kosovskih Srba, a time i pospešilo povratak raseljenih. Pomoćnik ministra za Kosovo i Metohiju, Dragan Petković, pozvao je kosovske Albance da “prihvate iskreno ispruženu ruku svojih komšija Srba, kako bi u predstojećem dijalogu postigli istorijski kompromis, a time i bolju budućnost oba naroda’. Izgradnju kulturno - administrativnog centra u selu Ranilug površine je 400 kvadratnih metara a projekat je sa devet miliona dinara finasiralo Ministarstvo za Kosovo i Metohiju. U kulturno- administrativni centr u Ranilugu, biće smeštena opština Kosovska Kamenica, ali i druge institucije i ustanove.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018