Vesti

N. Rajaković: Biće struje na severu Kosova

Državni sekretar Ministarstva energetike Nikola Rajaković izjavio je da se ne očekuju problemi u snabdevanju strujom građana na severu Kosova.

U ovom delu Kosova plaća se samo 30 odsto računa za električnu energiju. Rajaković je objasnio da su građani tog dela Srbije navikli da ne plaćaju struju, ali je dodao da za neplaćenje postoji i politički razlog, prenosi B92. “Mi smo ovo snabdevanje sa severa zbog humanitarnih razloga uključili. Ne bi bilo električne struje dole, Albanci su isljučili snabdevanje. Tako smo mi to gledali, i mislim da je ta odluka bila korektna i onda kako da naplaćujemo ono što je humanitrano’, kaže Rajaković. Rajaković je podsetio da su radnici Elektromreže Srbije povezali sistem, nakon što je od strane Kosovske elektroenergetske korporacije prekinuto snabdevanje strujom severenog dela Kosova. Prema njegovim rečima od novembra sigurnost snabdevanja je na višem nivou.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018