Vesti

Kosovska Mitrovica: Pomoć za interno raseljene

Predstavnici opštine Kosovska Mitrovica u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice Republike Srbije dodelili su danas pomoć za dve interno raseljene porodice u vrednosti od 300.000 dinara.

Dimitriju Markoviću iz Nevoljana  u opštini Vučitrn dodeljen je uređaj za zavarivanje, a Goranu Đorđeviću iz Obilića, studentu treće godine Muzičke akademije klavijature, javlja Kontakt plus radio. Predsednik opštine Krstimir Pantić izrazio je nadu da će dobijena oprema za obavljanje profesionalnih delatnosti ovim porodicama biti od koristi. ’Naša najveća želja je da se što pre steknu uslovi da se oni i sva ostala raseljena lica vrate svojim kućama kako bi prestala potreba da im opština, nadležna Ministarstva i instiucije Republike Srbije ubuduće dodeljuju pomoć’, rekao je Pantić. Nakon sprovedenog konkursa komisija je od 6 prijavljenih donela odluku o dodeli pomoći za porodice Dimitrija Markovića i Gorana Đorđevića.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018