Vesti

Goraždevac: Pomoć za Kraljevo

Učenici osnovne i srednje škole u Goraždevcu organizovali su humanitarnu akciju prikupljanja novčane pomoći za škole u Kraljevu, oštećene u zemljotresu.

Prema rečima direktora srednje škole, Žarka Portića, u akciji u kojoj su učstvovali svi učenici i profesori prikupljeno je 32 hiljade dinara. “Pomoć jeste skormna, ali je pružena od srca’, kazao je Portić i dodao da je inicijativa za ovakvu akciju stigla iz školske uprave u Kosovskoj Mitrovici. Prikupljena pomoć namenjena je Šumarskoj školi u Kraljevu, koja je, prema Portićevim rečima, za vreme sukoba 1999. godine primila veliki broj raseljenih Srba iz Goraždevca. “U najtežim trenucima za Srbe sa Kosova i Metohije Šumarska škola je prihvatila i zbrinula mnoge raseljene. Upravo zato, hteli smo da se na ovaj način odužimo na gostoljubivosti koja nam je tada pružena’, rekao je Portić. Dodao je da su u humanitarnoj akciji učestvovali i profesori iz Osojana.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018