Vesti

Prizren: Grad oblepljen natpisima uvredljivog sadržaja

Ustoličenje vladike raško prizrenskog Teodosija juče u Prizrenu protekao je uz jake mere bezbednosti KFOR-a i Kosovske policije. Uvredljivi plakati ipak su juče osvanuli na ulicama Prizrena.

Dolazak vernika na ustoličenje vladike Teodosija u Prizren pratile su pojačane mere bezbednosti a svečanost je protekla bez incidenata. Oko 1. 500 vernika pristizalo je u Prizren od ranih jutanjih sati a sve prilaze gradu, raskrsnice ka Prizrenu i Crkvu svetog Đorđa, gde se održalo ustoličenje, obezbeđivale su jake snage KFOR-a i Kosovske Policije. Na ulicama Prizena, međutim, mogle su se uočiti plakate sa uvredljivim sadržajima za Srbiju i izvestioca saveta Evrope Dika Martija a po celom gradu bile su okačeni natpisi ’Dobrodošli u Republiku Kosovo’. Policija nije uklanjala plakate a ceremonija ustoličenja i odlazak srpskih ministara od crkve Svetog Đorđa do Prizrenske Bogoslovije protekao je bez incidenata.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018