Vesti

G. Bogdanović: Jedinstvo nam je najpotrebnije

„Biti u Prizrenu, gde živi mali broj Srba je jako potresno ali raduje me veliki broj ljudi na ustoličenju episkopa Teodosija jer nam je jedinstvo jako potrebno“, izjavio je u Prizrenu ministr za Kosovo i Metohiju, Goran Bogdanović.

On je rekao da današnji događaj u Prizenu pokazuje da „možemo da obnovimo srpsku crkvu i bogosloviju ne samo u Prizrenu nego na čitavoj teritoriji Kosova i Metohije“. „Moramo sve učiniti da se ponovo vratimo jedinstvu, da se ponovo vratimo na naša vekovna ognjišta jer samo na takav način možemo da bitišemo i da opstanemo. Sve drugo bojim se da nas dezorganizuje i dalje nas vodi u nove podele i nova nestajanja. Nama je interes da i ovde u Prizrenu ali i u drugim gradovima bude Srba i da sličnih svečanosti bude što više jer to šalje nadu svima nama“, rekao je ministar Bogdanović u Prizrenu.  On veruje u brzi početak dijaloga Beograd i Prištine koji bi počeo da rešava probleme obe strane koji, kako je rekao, „opterećuju i Srbe i Albance“. Bogdanović veruje da će izveštaj izveštaj Dika Martija o trgovini organima na Kosovu  biti istražen do kraja i da neće ugroziti početak pregovora. Ministri Vlade Srbije koji su danas prisustvovali ustoličenju episkopa raško prizrenskog nakon ceremonije ustoličenja prošetali su Prizrenom, i obišli obnovljenu zgradu Prizrenske Bogoslovije.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018