Vesti

H. Tači: Nova koalicija posle 9. januara

Dosadašnji premijer Kosova Hašim Tači izjavio je da očekuje da će do sredine januara naredne godine okupiti koaliciju koja će obezbediti većinu u Skupštini Kosova i mandat premijera do 2014. godine.

Tači u intervjuu prištinskom listu Koha ditore nije otkrio s kim će napraviti koaliciju, ali je najavio da će buduću koaliciju ozvaničiti nedelju dana nakon drugog kruga izbora, 9. januara. Istakao je da to neće učiniti sa pokretom “Samoopredeljenje’ i Demokratskim savezom Kosova, doskorašnjim koalicionim partnerom. Inače, današnja prištinska štampa prenosi Tačijevu izjavu za TV Klan u kojoj je najavio objavljivanje spiska Albanaca koji su pomogli u pripremanju izveštaja koji ga optužuje za trgovinu organima. Radi se o spisku osoba koje su pomogle izvestiocu Saveta Evrope Diku Martiju da pripremi izveštaj i zbog koga će, kako je Tači izjavio, ’mnogi zacrveneti’. Tači je juće izjavio da je izveštaj Dika Martija o trgovini ljudskim organima na Kosovu, ’politički pamflet, pripremljen u Srbiji’.   On je u intervjuu za prištinski list „Koha ditore“ rekao i da je izveštaj pripreman uz blagoslov Rusije.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018