Vesti

Studenti iz Beograda obezbedili paketiće za decu na KiM

Predstavnici prvog strudentskog humanitarnog fonda ’Osmeh na dar’ iz Beograda, uručili su juče novogodišnje paketiće Centru za baznu rehabilitaciju.

Predstavnik fondacije Svetislav Mađar, kaže da je cilj ove akcije koju studenti beogradskih fakulteta sprovode već pet godina, da deci sa područja Kosova i Metohije vrate osmeh i obraduju ih u vreme praznika, kada se sva deca na svetu raduju. ’Oni žive u jako teških uslovima, na koje deca u ostatku naše zemlje nisu navikla. Želimo da osete brigu mladih ljudi iz Beograda, kako bi im na trenutak bilo lepše’, istakao je Mađar. prenosi Kontakt Plus radio. Menadžer centra za baznu rehabilitaciju Mirjana Spirić, zahvalila se beogradskim studentima na ovom humanom gestu. U Kosovsku Mitrovicu je sinoć trebalo da stigne oko 70 studenata i profesora beogradskog Univerziteta, koji će danas krenuti da deci u enklavi na Kosovu podele novogodišnje paketiće. Organizacija ’Osmeh na dar’, ove godine je obezbedila oko 2.000 paketića za mališane na Kosovu i Metohiji. I ove godine, akciju su podržale mitrovačke NVO ’ ČSD’ i ’ Studentska unija’.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018