Vesti

M. Ivanović: Sankcionisati Srbe koji ulaze u kosovske institucije

Predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova i Metohije Milan Ivanović, pozvao je danas vlasti u Beogradu da preduzmu zakonske mere prema Srbima koji ulaze u albanske institucije u Prištini.

Ivanović je ocenio da Beograd mora jasno da kaže da će povući konsekvence jer Srbi koji ulaze u, kako je rekao „vlast sa zločincima“, ugrožavaju srpske nacionalne i državne interese. „Srbija mora da izađe sa jasnim stavom šta sa ovima koji će ući u Tačijevu Vladu, jer nažalost izjave predsednika Republike Srbije, kao i najavljeni ulazak Liberala sa Kosova u Tačijevu Vladu abolira Tačija i to zločinačko društvo od odgovornosti“, rekao je Ivanović na konferenciji za novinare, prenosi Kontak Plus radio. „Ukoliko Srbi uđu u Vladu sa Tačijem, međunarodne institucije, pa i Savet Evrope vrlo brzo će reći da Srbi hoće da razgovaraju, da predsednik Srbije hoće da razgovara sa njim i da su Srbi ušli u vlast sa Hašimom Tačijem, što znači da od te priče o zločinu nema ništa i da u to ni Srbi ne veruju“, kazao je Ivanović.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018