Vesti

Gračanica: Promocija knjige “Moje Kosovo”

U Gračanici će sutra biti održana promocija knjige Dene Debeljkovića “Moje Kosovo” u izdanju izdavačke kuće “Hvosno”.

U saopštenju Doma kulture dostavljenom KIM radiju kaže se da će se promocija knjige održati u 19 sati. Pored promocije knjige “Moje Kosovo’ biće predstavljena i druga izdanja Hvosna iz Istoka čije je sada sedište u Kosovskoj Mitrovici. O radu i delu Dene Debeljkovića govoriće prof. dr Dragomir Kostić,   novinar i publicista Đorđe Jevtić i istoričar umetnosti i direktor Doma kulture ’Sveti Sava’ iz Istoka Zoran Đorđević. U saopštenju Doma kulture iz Gračanice navodi se da je Dena Debeljković bio najistaknutiji zapisivač srpskog narodnog stvaralaštva na centralnom Kosovu.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018