Vesti

P. Miletić: Otvoreni smo za saradnju sa svima

Generalni sekretar Samostalne liberalne stranke (SLS) Petar Miletić izjavio je da je izuzetno zadovoljan pobedom koju je ta stranka ostvarila na nedeljnim izborima na Kosovu.

Miletić je kazao da očekuje da će u kosovskoj skupštini, prema broju osvojenih glasova, pored 8 do 9 od deset zagarantovanih srpskih mandata, dobiti još dva do tri dodatna mandata budući da su jedini od srpskih partija prešli cenzus od jedan odsto izašlih birača. „Pored 10 zagarantovanih mesta u budućem sazivu skupštine Kosova mi očekujemo još najmanje dva mandata. Konkretno, imaćemo veći uticaj i moći mnogo više da uradimo za srpsku zajednicu nego do sada“, kazao je Miletić KIM radiju. On je istakao da će uticaj imati i u vladi Kosova, ali da je još rano govoriti o tome koliko će ministarstva dobiti, kao i da bi ipak trebalo sačekati zvanične rezultate glasanja. „Ne verujem da ćemo biti ključni igrač u formiranju Vlade, ali u celom tom procesu nas više niko ne može zaobići i to je ono što je najvažnije. U ovom trenutku mi nemamo nameru da biramo premijera, biće onako kako se dogovore većinske albanske partije“, rekao je Miletić. „Fokusiraćemo se na na srpku zajednicu i o tome odlučivati. Imaćemo puno posla, kako u parlamentu, tako i u vladi, jer problemi srpske zajednice su se nagomilali, od nezaposlenosti preko imovinskih i ekonomskih problema do pristupa institucijama. Trudićemo se da sve to rešimo što kvalitenije“, kazao je on. Upitan da li je SLS spreman za saradnju sa Jedinstvenom srpskom listom, kojoj će prema preliminarnim rezultatima od 10 zagarantovanih mesta u Skupštini pripasti jedno ili dva, Miletić je kazao da je njegova „stranka otvorena za saradnju sa svima koji srpskoj zajednici misle dobro“. „Uvek smo spremni za saradnju sa ljudima koji imaju dobre namere i sa kojima budemo našli zajednički jezik za sve porjekte koji su za dobrobit srpske zajednice“, istakao je Miletić.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018