Vesti

B. Redžepi: Izbori se mogu ponoviti u nekim mestima

Iako je Komisiji za žalbe CIK-a uložena 171 žalba na nepravilnosti, jedan od kandidata Demokratske partije Kosova Bajram Redžepi smatra da neće doći do poništavanja izbora, već da je moguće da se izbori ponove samo na pojedinim mestima.

Komentarišući pisanje Gardijana, da je na jednom od biračkih mesta zabeležen rekordan odziv glasača – čitavih 149 odsto, Redžepi je u izjavi za KIM radio kazao da su to neistine. “To nije tačno, u Glogovcu je izašlo 87% ljudi, a u Srbici 94%, nije tačno da je zabeležen odziv od 149%, to nije ni moguće. Komisija je primila 171 žalbu i u roku od 72 sata sve će biti rešeno’, kazao je Redžepi. Režepi nije želeo da govori o planovima, kazavši da u Demokratskoj partiji čekaju konačne rezultate Centralne izborne komisije, nakon čega će oni izaći sa konkretnim predlogom.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018