Vesti

Ko je organizovao Srbe u Pomoravlju da glasaju?

Pokrajinski odbor DSS-a optužio je načelnika Kosovsko-pomoravskog okruga, Dragana Nikolića, i pomoćnika ministra za Kosovo i Metohiju, Dragana Petkovića, da su pozivali Srbe da izađu na jučeranje parlamentarne izbore. Nikolić i Petković poručuju DSS-u da se stara o svom biračkom telu.

DSS saopštava da bi rezultat glasanja i južno od Ibra bio kao i na severu “da nije bilo sramne kampanje visokih srpskih državnih funkcionera, koji su, ne birajući sredstva, prisiljavali Srbe da izađu na ove izbore’. DSS posebno optužuje pomoćnika ministra za Kosovo i Metohiju i člana Demokratske stranke, Dragana Petkovića i načelnika Kosovsko-pomoravskog okruga Dragana Nikolića (G–17 plus) koji su, kako se navodi, organizovali Srbe iz Pomoravlja da na izbore izađu. Dodaje se da je Dragan Petković lobirao za, , Jedinstvenu srpsku listu’, a njegov imenjak Nikolić za, , Samostalnu liberalnu stranku’. Reagujući na optužbe DSS-a načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga, Dragan Nikolić, je KIM radiju izjavio da “DSS treba da brine o svom biračkom telu’ jer se kako tvrdi Nikolić “DSS raspada pošto su nepopularni i neefikasni u vlasti u nekim opštinama u Kosovskom Pomoravlju’. “Što se pozivanja na izbore tiče poznato je da je predsenik SO Gnjilane, koji je iz DSS, je javno u televizijskim debatama i gostovanjima pozivao Srbe da glasaju na parlamentarnim kosovskim izborima i takođe je izjavio da će i sam glasati i da se ne slaže sa politikom rukovodstva DSS-a. Zato bi bilo bi bolje da se DSS pozabavi svojim članovima i aktivistima’, poručio je Nikolić. Pomoćnik ministra za Kosovo i Metohiju, Dragan Petković, nije dostupan za medije.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018