Vesti

Marnjak: Kosovska policija dobro obavila zadatak

Šef EULEKS-a, Gzavije de Marnjak, čestitao je građanima Kosova a posebno Kosovskoj policiji što je jučerašnji izborni dan na Kosovu protekao u miru.

U pisanoj izjavi dostavljenoj KIM radiju Marnjak kaže da su juče oči celog sveta bile uprte ka Kosovu kako bi se videlo da li je ono u stanju da organizuje bezbedne izbore. “Želim da čestitam kosovskoj policiji na pokazanom profesionalizmu koji je rezultirao jučerašnjim pozitivnim ishodom. Nekoliko nastalih incidenata kosovska policija je regulisala na profesionalan način’, rekao je šef EULEKS-a Gzavije de Marnjak. Marnjak podseća da je juče kosovska policija, u cilju obezbeđivanja izbora, rasporedila oko 6.000 policajaca koje su u obavljanju posla pomagali EULEKS i KFOR-a. “EULEKS je rasporedio više od 500 međunarodnih policajaca širom Kosova kako bi ih nadgledali, podučavali i savetovali u njihovom radu, uključujući i akcije za suzbijanje nereda u slučaju potrebe’, navodi se u saopštenju..

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018