Vesti

CIK: Na izborima glasalo 47, 8 odsto birača

Centralna izborna komisija Kosova (CIK) saopštila je da je do zatvaranja biračkih mesta u19 časova na parlamentarne izbore izašlo 47, 8 odsto glasača ili nešto više od 779.000 građana.

Predsednica CIK-a Valjdeta Daka je na konferenciji za novinare kazala da na izborima nije bilo nepravilnosti koje su mogle ozbiljno da dovedu u pitanje regularnost izbora.   Daka je izjavila da se večeras neće izlaziti sa preliminarnim rezultatima i da će na konferenciji u ponoć saopštiti kada će biti moguće izaći sa preliminarnim rezultatima.   Prve preliminarne rezultate Centralna izborna komisija treba da objavi u roku od 24 sata nakon zatvaranja biračkih centara. Pravo glasa na kosovskim izborima imalo je 1. 660 636 birača koji su glasali na 746 biračkih mesta.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018