Vesti

Lideri Abanaca: Ovo je najvažniji dan za Kosovo

Lider Demokratske partije Kosova Hašim Tači izjavio je danas u Prištini nakon što je glasao da si današnji izbori ’put Kosova ka evropskoj budućnosti’.

’Čestitao bih svim građanima Kosova prve parlametarne izbore u nezavisnom i suverenom Kosovu. Danas Kosovo glasa za evropsku budućnost, za liberalizaciju viznog rezima, za Kosovo kao punopravnog člana NATO-a, za brži napredak ka članstvu u Evropskoj Uniji, za podizanje životnog standarda građana’, rekao je Tači. On je rekao da se danas glalo za sigurniju evropsku budućnost. Predsednik Demokratskog saveza Kosova, Isa Mustafa, smatra da je ovo bio značajan dan za Kosovo. ’Ovo je značajan dan za razvoj demokratije i pravne države. Imam puno poverenje u građane da će znati da naprave ispravan izbor i da su glasali za one kandidate koje smatraju najsposobnijim i najpravičnijim. Verujem u uspeh ovih izbora i mišljenja sam da ćemo svi biti zadovoljni njihovim rezultatima’, poručio je Mustafa nakon što je danas glasao u Prištini. Da je ovo važan dan za Kosovo slaže se i lider ’Samoopredeljenja’ Aljbin Kurti. ’Ohrabrio bih sve građane da se ne plaše i ne dozvole da ih prevare, da budu hrabri kao i do sada’, poručio je Kurti.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018