Vesti

U Gračanici glasalo 7, 4% birača

Nosilac Jedinstvene Srpske Liste Rada Trajković glasala je danas u 12:44 na biračkom mestu u Gračanici.

Glasanje na sedam izbornih mesta u Gračanici odvija se bez ikakvih problema, a sam proces nadgledaju međunarodni posmatrači. Do podneva na je u ovoj opštini glasalo 1. 229 glasača, odnosno 7, 4%. Očekivanja glasača su velika. Dragana Trajković raseljeno lice iz Prištine očekuje otvaranje novih radnih mesta i rešavanje stambenog pitanja za raseljene. „Volela bih da ima posla da bi ovi ljudi imali razlog da ostanu na Kosovu, a nadam se da će biti rešen stambeni problem raseljenih“. „Od izbora očekujem da ne dobijamo više milostinju iz Beograda, već želim da se naš glas čuje. Mi smo okrenuti sami sebi. Ne postoji više ni Beograd ni Priština, postojimo samo mi“, kaže Zlatko Perenić. U podne je u Gračanici održana pres konferencija Samostalne liberalne stranke na kojoj su saopšteni rezultati glasanja južno od Ibra. Šef izbornog štaba SLS-a Dalibor Jevtić potvrdio je da je do 11 sati glasalo 3. 870 odnosno 7, 1 % birača.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018