Vesti

Gornja Bitinja: Optužbe posle incidenta

Za vreme incidenta u Gornjoj Btinji u kutiju je ubačeno oko 80 glasova“, kazao je za KIM radio predsednik opštinskog odbora Spske socijaldemokratske stranke Srećko Stanković. „Ove tvrdnje su potpuno netačne“, tvrdi šef izbornog štaba SLS-a Dalibor Jevtić.

Stanković je za KIM radio izjavio da je gradonačelnik Štrpca Bratislav Nikolić, sa nekoliko svojih ljudi, fizički napao posmatrača srpske socijaldemokratske stranke i da je za to vreme bilo izbornih pronevera. „Gradonačelnik je ušao sa par svojih saradnika, izbacio jednog posmatrača napolje, gde su ga i pretukli. Radi se o mladiću koji je naš posmatrač, identifikovan ispred CIK-a. Za to vreme je u kutiju ubačeno oko 80 glasova, a do tada je bilo oko 22 glasa. Kada je predstavnik opštinske izborne komisije napravio zapisnik u kutiji je bilo stotinak glasova“, rekao je Srećko Stanković predsednik opštinskog odbora SSDS-a. Dalibor Jevtić iz SLS-a tvrdi da su optužbe o ubacivanju glasova u kutiju za vreme sukoba netačne i da je incident bio planiran. „Te tvrdnje su neozbiljne i netačne. Pokušano je da se izazove veći incident i sve je unapred isplanirano. Kako je tehnički moguće da se glasovi ubaciju, dok se na drugoj strani ljudi biju“, kazao je Jevtić.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018