Vesti

Do 11h glasalo 7, 1% upisanih birača

Prema podacima Samostalne liberalne partije od 54. 460 ukupno upisanih birača, do 11h, južno od Ibra, glasalo je ukupno 3. 870 birača ili 7, 1%.

Na konferenciji SLS-a je saopšteno da je najbolja izlaznost zabeležena u kameničkoj opštini 20, 9 %. Na Štrpcu je do 11 sati izašlo 10, 8% od ukupnog broja upisanih birača, u Gnjilanu 10, 4%, Goraždevcu 9%, a u Gračanici 7, 4 %.  Na konferenciji je rečeno da je u opštini Parteš izašlo 8%, u Ranilugu 6, 5%, Klokotu 5, 5%, Novom Brdu 4, 2%.  Nešto slabija izlaznost, prema podacima SLS-a zabeležena je u Orahovcu i Velikoh Hoči 3, 6% i Obiliću i Prilužju 1, 8%. Na konferenciji je saopšteno da se podaci odnose na opštine južno od Ibra, dok za sever Samostalna liberalna partija još uvek nema informacije.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018