Vesti

J. Krasnići: Radim u interesu građana i političkih procesa

V. d. predsednika Kosova, Jakup Krasnići pozvao je Srbe, posebno sa severa „da postanu deo demokratskog procesa na Kosovu“.

Krasnići je u intervjuu za BBC izrazio nadu da će predstojeći izbori proteći u miru. On međutim nije isključio mogućnost da pojedinci pokušaju da utiču na birače. „Uopšteno se može reći da je atmosfera dobra i želim da tako bude i na dan izbora. To je u interesu svih građana Kosova“, rekao je Krasnići. Komentarišući kritike od nekih političkih protivnika da, kao i predsednik Sejdiu, krši Ustav, angažovanjem u kampanji  Demokratske partije Kosova, Krasnići je rekao da ga član 88. Ustava Kosova ne obavezuje da se odrekne javne funkcije zbog političkog angažovanja u nekoj stranci kao i zbog funkcije v. d. predsednika Kosova. „To znači da ja nisam izabran, i u tom smislu ja pokušavam da svih ovih dana budem predstavnik građana Kosova. Moje poruke su u interesu građana Kosova i u interesu političkih procesa koji se dešavaju na Kosovu a to su sada izbori“, zaključio je Krasnići za BBC.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018