Vesti

J. Krasnići: Radim u interesu građana i političkih procesa

V. d. predsednika Kosova, Jakup Krasnići pozvao je Srbe, posebno sa severa „da postanu deo demokratskog procesa na Kosovu“.

Krasnići je u intervjuu za BBC izrazio nadu da će predstojeći izbori proteći u miru. On međutim nije isključio mogućnost da pojedinci pokušaju da utiču na birače. „Uopšteno se može reći da je atmosfera dobra i želim da tako bude i na dan izbora. To je u interesu svih građana Kosova“, rekao je Krasnići. Komentarišući kritike od nekih političkih protivnika da, kao i predsednik Sejdiu, krši Ustav, angažovanjem u kampanji  Demokratske partije Kosova, Krasnići je rekao da ga član 88. Ustava Kosova ne obavezuje da se odrekne javne funkcije zbog političkog angažovanja u nekoj stranci kao i zbog funkcije v. d. predsednika Kosova. „To znači da ja nisam izabran, i u tom smislu ja pokušavam da svih ovih dana budem predstavnik građana Kosova. Moje poruke su u interesu građana Kosova i u interesu političkih procesa koji se dešavaju na Kosovu a to su sada izbori“, zaključio je Krasnići za BBC.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017