Vesti

JSL: Parlamentarni izbori prekretnica za budućnost Srba

Predstojeći parlamentarni izbori su prekretnica po pitanju opstanka srpskog i nealbanskog naroda na Kosovu i Metohiji, smatra jedan od kandidata Jedinstvene srpske liste Nebojša Simić.

Simić je u izjavi za KIM radio kazao da Jedinstvena srpska lista (JSL) nakon ovih izbora očekuje velike promene. “Mi ćemo se u našim programskim ciljevima žestoko boriti da se rezolucija 1244 sačuva, da srpski narod, na celoj teritoriji Kosova i Metohije bude dostojanstveno zastupljen, pokušaćemo i da promenimo neke zakone koji idu na štetu srpskoj zajednici. Tu pre svega mislim na UNMIK-ove uredbe koje su promenjene i od kojih su sada proizišli kosovski zakoni, a koji su u parlamentu doneti bez ikakve reakcije srpskih poslanika’, kazao je Simić. Simić dodaje da je greška što Srbi na izbore izlaze sa osam partija. “Logično bi bilo da je u okviru srpske zajednice najpre napravljen sporazum, ali mi smo postigli dogovor sa nekoliko partja od kojih je i formirana Jedinstvena lista, a predstavnici ovih drugih partija odlučili su da izađu samostalno’, kazao je Simić. Jedinstvena srpska lista, prema Simićevim rečima, nema poseban plan u vezi postizbornih koalicija. Nakon izbora će razmotriti moguće opcije i pokušati da od te koalicije naprave “srpsku interesnu grupu’.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017