Vesti

Stav Srbije jasan, nema uslova za učešće Srba na izborima

Goran Bogdanović se, ipred Ministarstva za Kosovo i Metohiju, još jednom obratio javnosti potvrđujući stav i ’potpuno nedvosmislenu poziciju Srbije da se nisu stekli uslovi da Srbi uzmu učešće na ovim izborima’.

U saopštenju dostavljenom KIM radiju se kaže: ’Povodom pogrešnih interpretacija i pisanja pojedinih medija, koji se tiču pozicija srpskih zvaničnika sa Kosova i Metohije prema predstojećim izborima u Pokrajini, ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović želi da podvuče da su njegove prošlonedeljne izjave predstavljale vrlo jasnu poruku. Znači, pozicija Srbije je potpuno nedvosmislena, nisu se stekli uslovi da Srbi uzmu učešće na ovim izborima, ali i isto tako i jasan stav da neće deliti, satanizovati i podvajati kosmetske Srbe po ovom pitanju. Obzirom da je pozicija Republike Srbije da se svi problemi moraju rešavati mirno i kompromisno i da se protivimo svakoj jednostranosti i nametanju, takođe izražavamo nadu i očekivanje da će legitimno međunarodno prisustvo, ali i svi građani Kosova i Metohije, preduzeti sve mere da predstojeći izbori ne bi bili iskorišćeni i zloupotrebljeni za podizanje tenzija i kreiranje incidenata’.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018