Vesti

SLS obezbedila kompjutere za školu u Dobrotinu

U okviru predizborne kampanje Samostalna liberalna stranka je juče održala skupove u Dobrotinu, Sevcu, Prilužju i Popovcu.

Liberali su u Dobrotinu kod Lipljana posetili Osnovnu školu i školi poklonili deset kompjutera. Predsednik SLS Slobodan Petrović kazao je da je briga o najmlađim đacima i opšta briga o obrazovanju srpske dece na Kosovu jedan od mnogih problema sa kojima se Samostalna liberalna stranka bavi i kojima će se baviti. ’Znajući da ova škola broji preko 100 đaka i znajući da je kvalitetno obrazovanje dece veoma važno za njihov razvoj mi smo prepoznali potrebu da na ovaj način obezbedimo bolje uslove rada u ovoj školi. ’ kazao je Petrović. Na tribini održanoj u Prilužju okupljenima su se obratile kandidatkinje ove partije. ’Ako želimo da imamo nove ulice, bolju kanalizaciju i vodovod, bolju infrastukturu, ako želimo da krenemo putem razvoja poput Štrpca i Gračanice onda moramo da podržimo politiku SLS-a i glasamo broj 38! Verujem da mi sve to želimo i da ćemo u tome uspeti jer je Samostalna liberalna stranka sigurni pobednik na predstojećim izborima’ kazala je Javorka Slavić, kandidatkinja za poslanika. Na tribini su pored Javorke govorile i Andrijana Disić i Ružica Dimić. Liberali su jučerašnje izborne aktivnosti završili u Popovcu, selu u opštini Štrpce, a danas će posetiti stanare zgrade u Lapljem Selu i održati tribine u Ranilugu, Donjoj Gušterici i Drajkovcu.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017