Vesti

Piter Fejt iznenađen izjavom Borisa Tadića

Predstavnik Evropske unije na Kosovu, Piter Fejt, izjavio je u danas u Briselu da je ’prilično iznenađen” izjavom srpskog predsednika Borisa Tadića na samitu OEBS-a u Astani da će svaka promena realnog postojećeg stanja na Kosovu prekinuti dijalog s Prištinom.

Kako javlja Beta, Fejt je, u raspravi o Kosovu u Spoljnopolitičkom odboru Evropskog parlamenta, dodao da je za njega to iznenadjujuće jer smatra da o “stvarnom stanju na terenu odlučuju građani, a ne vlade’. ’Stav EU je da ako se građani opredele za demokratske promene, u ovom slučaju na severu Kosova, mislim da to ne treba da ometa bilo koja vlada’, dodao je Fejt. Fejt je rekao da smatra da će se EU i međunarodna zajednica na severu Kosova ’suočiti s razočaranjem, mada znam, s obzirom na prilike, da ima tamo onih koji bi se uključili u nove političke stranke’. A politički lideri tih stranaka su, po rečima Fejta, u tri navrata napadani ručnim bombama.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018