Vesti

Piter Fejt iznenađen izjavom Borisa Tadića

Predstavnik Evropske unije na Kosovu, Piter Fejt, izjavio je u danas u Briselu da je ’prilično iznenađen” izjavom srpskog predsednika Borisa Tadića na samitu OEBS-a u Astani da će svaka promena realnog postojećeg stanja na Kosovu prekinuti dijalog s Prištinom.

Kako javlja Beta, Fejt je, u raspravi o Kosovu u Spoljnopolitičkom odboru Evropskog parlamenta, dodao da je za njega to iznenadjujuće jer smatra da o “stvarnom stanju na terenu odlučuju građani, a ne vlade’. ’Stav EU je da ako se građani opredele za demokratske promene, u ovom slučaju na severu Kosova, mislim da to ne treba da ometa bilo koja vlada’, dodao je Fejt. Fejt je rekao da smatra da će se EU i međunarodna zajednica na severu Kosova ’suočiti s razočaranjem, mada znam, s obzirom na prilike, da ima tamo onih koji bi se uključili u nove političke stranke’. A politički lideri tih stranaka su, po rečima Fejta, u tri navrata napadani ručnim bombama.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017