Vesti

Marnjak: EULEKS želi da pomogne u dijalogu

Šef EULEKS-a, Gzavije Bu De Marnjak, izjavio je da je EULEKS spreman da podrži predstojeći dijalog Prištine i Beograda na sve moguće načine.

Marnjak je juče boravio u Tirani gde se susreo sa visokim zvaničnicima ove zemlje. On je izjavio da je sprovođenje vladavina zakona na Kosovu i dalje prioritet ove misije.     On je ponovio tri osnovna prioriteta EULEKS-a a to su  situacija na severu Kosova, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i monitoring, mentorstvo i savetovanje. Sve su to, prema njegovim rečima, problemi, izazovi i nerešena pitanja. On je ponovio da je EULEKS spreman da pruži logističku podršku stranama u budućim pregovorima Beograda i Prištine. ’Dijalog je deo politike EU sa opštim ciljem da promoviše saradnju i postigne napredak na putu ka Evropi kao i poboljšanju života građana’, rekao je Marnjak. Komentarišući situaciju na severu Kosova šef EULEKS-a jenaglasio da su kosovska policija i EULEKS-a povećali svoje patrole kao i da tužioci EULEKS istražuju više ozbiljnih slučajeva. On je rekao da Kosovo i dalje mora da vodi borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, prenosi štampa u Prištini.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017