Vesti

Nema hapšenja tokom predizborne kampanje

EULEKS neće hapsiti nijednog političara osumnjičenog za kriminal i zloupotrebe tokom predizbornog procesa na Kosovu, pišu prištinski mediji.

List „Zeri“ prenosi da se sumnje da su počinili kriminal odnose se na neke prilično visoko rangirane političare u rukovodećim strukturama partija. EULEKS protiv njih vodi istragu, dodaje list i navodi da tokom kampanje neće biti ni podizanja optužnica ili bilo čega sličnog. Za takvo postupanje EULEKS-a pred izbore na Kosovu, kažu izvori lista, postoji ’džentlmenski dogovor’ sa kosovskom vladom u ostavci. EULEKS je minulih šest meseci izvršio racije privatnog i radnog prostora nekoliko vladinih funkcionera i političara, među kojima je najviše pažnje izavao pretres prostorija u vladi i kući ministra za saobraćaj i telekomunikacije Fatmira Ljimaja. Ljimaj je u vrhu liste Demokratske partije Kosova na izborima za poslanike u novom sazivu Skupštine Kosova. Pretres je izvršen i u kući Azema Sulje, visokog funkcionera DPK i kako prištinski mediji tvrde, bliskog rođaka odlazećeg premijera Hašima Tačija.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018