Vesti

Nema hapšenja tokom predizborne kampanje

EULEKS neće hapsiti nijednog političara osumnjičenog za kriminal i zloupotrebe tokom predizbornog procesa na Kosovu, pišu prištinski mediji.

List „Zeri“ prenosi da se sumnje da su počinili kriminal odnose se na neke prilično visoko rangirane političare u rukovodećim strukturama partija. EULEKS protiv njih vodi istragu, dodaje list i navodi da tokom kampanje neće biti ni podizanja optužnica ili bilo čega sličnog. Za takvo postupanje EULEKS-a pred izbore na Kosovu, kažu izvori lista, postoji ’džentlmenski dogovor’ sa kosovskom vladom u ostavci. EULEKS je minulih šest meseci izvršio racije privatnog i radnog prostora nekoliko vladinih funkcionera i političara, među kojima je najviše pažnje izavao pretres prostorija u vladi i kući ministra za saobraćaj i telekomunikacije Fatmira Ljimaja. Ljimaj je u vrhu liste Demokratske partije Kosova na izborima za poslanike u novom sazivu Skupštine Kosova. Pretres je izvršen i u kući Azema Sulje, visokog funkcionera DPK i kako prištinski mediji tvrde, bliskog rođaka odlazećeg premijera Hašima Tačija.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017