Vesti

Klokot: Nesmetani uslovi za predizbornu kampanju

Opština Klokot će svim političkim partijama obezbediti sve neophodne uslove za vođenje predizborne kampanje, saopštio je Saša Mirković.

Gradonačelnik Klokota, Saša Mirković, izjavio je da će sve političke partije iz ovog regiona imati sve neophodne uslove za svoje delovanje na teritoriji ove opštine. “ Osim političkim partijama u susret ćemo izlaći i predstavnicima Centralne izborne komisije kako bi mogli da obave neophodene radnje u pripremi i realizaciji izbora koji će biti održani 12. decembra. Naša opština će pomoći da svi politički skupovi koji će se održavati na teritoriji opštine Klokot proteknu u najboljem redu’, rekao je Mirković. On je pozvao građane optine Klokot da izađu na izbore i izaberu svoje predstavnike. Opština Klokot ima blizu 3.000 upisanih birača koji će svoje građansko pravo moći da ostvare na pet biračkih mesta.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018