Vesti

SLS u Sevcu predstavila kandidate za poslanike

U prepunoj sali Doma kulture u Sevcu Samostalna liberalna stranka predstavila je svoje kandidate.

Kandidat za poslanika iz Štrpca, Saša Milosavljević, izjavio je da je SLS pokazala da se politika može voditi odgovorno i dosledno. ’Rezultati na lokalnom nivou u proteklih 10 meseci od kada smo mi preuzeli lokalnu samoupravu u Štrpcu su dokaz da je Samostalna liberalna stranka jedina sposobna da obezbedi bolji život svih građana srpske zajednice. Siguran sam da ćemo 12. decembra zajedno potvrditi tu politiku i nastaviti sa dobrim radom, ’ kazao je Milosavljević. Gradonačelnik Bratislav Nikolić izjavio je da je SLS jedina politička partija koja je spremna da probleme građana rešava u najkraćem roku. “Za proteklih 10 godina ništa nije urađeno zbog nesposobnosti i nezainteresovanosti takozvanih političara, a mi smo za 10 meseci implementirali sve ono što smo vam i obećali. Sevce nije imalo sportski teren, sada će ga imati. Sevce dobija nove ulice. Štrpce dobija 60 stanova, Štrpce dobija novu bolnicu. U tim stanovima živeće Srbi, u toj bolnici radiće Srbi i ako vam neko tvrdi drugačije taj vas laže, ’ kazao je Nikolić. Na kraju prisutnima se obratio i predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović čime je završen skup SLS-a u Sevcu kod Štrpca.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018